Samen eenzaamheid de wereld uit helpen! Oma's Soep maakt ouderen blij en inspireert iedereen om ouderen wat extra aandacht te geven

Lees meer

Visie

Oma’s Soep is Nederlands’ bekendste merk voor lekkere, verse soepen en maaltijden naar recept van oma. Door haar opbrengsten in te zetten voor sociale impact, is Oma’s Soep de grootste eenzaamheidbestrijder en vieren wij het leven met alle ouderen in Nederland.

De strijd tegen eenzaamheid

Eenzaamheid onder ouderen is een groot en groeiend probleem. Bijna de helft van alle ouderen in Nederland (1,4 miljoen mensen) voelt zich regelmatig eenzaam. Lees hier hoe Oma’s Soep zich inzet voor dit maatschappelijke probleem.

Lees meer

Gezellige kookdagen

Om deze eenzaamheid structureel te bestrijden organiseert Oma’s Soep wekelijks kookdagen waarbij jong en oud samen soepen (of stamppotten) koken op verschillende locaties door heel Nederland. Lees hier meer over deze gezellige kookdagen.

Lees meer

Oma’s Soep-aan-Huis

Wekelijks bezoeken vrijwilligers door heel Nederland ouderen om een gezellig praatje te houden en om een soepje te bezorgen. Lees hier meer over de Soep-aan-huis dagen.

Lees meer

Verse soepen van overgebleven groentes

Voor de kookdagen gebruikt Oma’s Soep enkel verse groentes en kruiden. Oma’s Soep haalt wekelijks bij verschillende supermarkten en groenteboeren overgebleven groentes op. Zo is het voor de ouderen en vrijwilligers telkens weer een verrassing wat voor soep ze kunnen maken en op deze manier verspillen we samen ook minder voedsel. Bekijk hier de heerlijke producten die wij maken op onze kookdagen. 

Bekijk onze producten

Sociale onderneming

De organisatie Oma’s Soep bestaat uit een BV en een landelijk opererende Stichting. De BV produceert en verkoopt de soepen en stamppotten en de Stichting organiseert de sociale activiteiten voor de ouderen. De BV en de Stichting zijn met elkaar verbonden, want de mogelijke winst die de BV maakt wordt gebruikt om de sociale activiteiten van de Stichting te financieren. Statutair is bepaald dat de BV minstens 50% van de jaarwinst afdraagt aan de Stichting. Lees hier meer over onze sociale onderneming.

Lees meer

Evenementen

Oma’s Soep gaat graag een stapje verder door naast de wekelijkse activiteiten, zoals gezellige kookdagen en Soep-aan-Huis-dagen, ook regelmatig bijzondere en leuke evenementen te organiseren. Deze zijn speciaal ontworpen om ouderen extra te verwennen en in het zonnetje te zetten. Het is een prachtige manier om ouderen een onvergetelijke tijd te bezorgen.

Lees meer