Ons doel is
 om door heel Nederland jong 
en oud samen te brengen om zo de strijd tegen eenzaamheid te overwinnen

Lees meer

De strijd tegen eenzaamheid

Eenzaamheid onder ouderen is een groot en groeiend probleem. Bijna de helft van alle ouderen in Nederland (1,4 miljoen mensen) voelt zich regelmatig eenzaam. Lees hier hoe Oma’s Soep zich inzet voor dit maatschappelijke probleem.

Lees meer

Gezellige kookdagen

Om deze eenzaamheid structureel te bestrijden organiseert Oma’s Soep wekelijks kookdagen waarbij jong en oud samen soepen (of stamppotten) koken op verschillende locaties door heel Nederland. Lees hier meer over deze gezellige kookdagen.

Lees meer

Oma’s Soep-aan-Huis

Door de corona crisis kunnen we momenteel niet met de ouderen koken, maar gelukkig hebben we een andere manier gevonden om ouderen structureel te kunnen opvrolijken in deze lastige tijd: Oma’s Soep-aan-Huis! Lees hier meer.

Lees meer

Verse soepen van overgebleven groentes

Voor de kookdagen gebruikt Oma’s Soep enkel verse groentes en kruiden. Oma’s Soep haalt wekelijks bij verschillende supermarkten en groenteboeren overgebleven groentes op. Zo is het voor de ouderen en vrijwilligers telkens weer een verrassing wat voor soep ze kunnen maken en op deze manier verspillen we samen ook minder voedsel. Bekijk hier de heerlijke producten die wij maken op onze kookdagen. 

Bekijk onze producten

Sociale onderneming

De organisatie Oma’s Soep bestaat uit een BV en een landelijk opererende Stichting. De BV produceert en verkoopt de soepen en stamppotten en de Stichting organiseert de sociale activiteiten voor de ouderen. De BV en de Stichting zijn met elkaar verbonden, want de mogelijke winst die de BV maakt wordt gebruikt om de sociale activiteiten van de Stichting te financieren. Statutair is bepaald dat de BV minstens 50% van de jaarwinst afdraagt aan de Stichting. Lees hier meer over onze sociale onderneming.

Lees meer