Oma's Soep aan huis

Wekelijks brengen onze vrijwilligers verrassingspakketjes rond bij ouderen, met daarin een soepje, cadeautje en een persoonlijk kaartje (met telefoonnummer, zodat de ouderen gedurende de week met de vrijwilligers kan bellen)

Bij een ‘Oma’s Soep-aan-Huis dag’ zetten de studentenbesturen op een centrale locatie in de stad alle verassingspakketjes klaar

Ik wil helpen

Langs voor een glimlach

De vrijwilligers schrijven ter plekke dan 2 a 3 persoonlijke kaartjes voor de ouderen en vervolgens stappen ze fiets op om ergens in de stad deze ouderen blij te maken. Aan de deur probeert de vrijwilliger op ruim 2 meter (ivm corona) een waardevol gesprekje aan te gaan met de oudere. Ook proberen we dat zo vaak mogelijk dezelfde vrijwilliger naar dezelfde oudere gaat, zodat de ouderen structureel contact ervaren. De ouderen vinden het contact waardevol en leuk, daarnaast bevorderen de soepen de fysieke gezondheid en het structurele contact de mentale gezondheid. De verassingspakketjes zorgen echt voor een gevoel van waardering! Bekijk hieronder nog meer evenementen die we met Oma’a Soep ondernemen.