Oma's Soep aan huis

Wekelijks brengen onze vrijwilligers verrassingspakketjes rond bij ouderen, met daarin een soepje, cadeautje en een persoonlijk kaartje (met telefoonnummer, zodat de ouderen gedurende de week met de vrijwilligers kan bellen).

Bij een ‘Oma’s Soep-aan-Huis dag’ gaan vrijwilligers in 12 steden door heel Nederland massaal langs de deuren bij ouderen thuis om een praatje te maken en om hen gezelschap te houden.

Ik wil helpen

Langs voor een glimlach

Vanaf een centrale locatie in de stad kunnen vrijwilligers tasjes ophalen met daar in een verse soep, een kaartje en een verassing. De vrijwilligers schrijven ter plekke 2 tot 3 persoonlijke kaartjes voor de ouderen en vervolgens stappen ze op de fiets langs te gaan bij de ouderen thuis.

De vrijwilligers gaan bij een aantal ouderen thuis op bezoek om dit tasje te brengen. Het verse soepje is goed voor de gezondheid, maar het belangrijkste voor de ouderen is het structurele wekelijkse contactmoment. Het gezellige praatje vinden de ouderen het leukst en is voor hem het meest waardevol. Het persoonlijke kaartje met daarop het telefoonnummer van de vrijwilliger kan de oudere vervolgens gebruiken om contact te houden met de vrijwilliger. Hierbij is het mooi als de vrijwilliger en de ouderen contact blijven houden, en worden dezelfde vrijwilligers en ouderen zo veel mogelijk structureel aan elkaar gekoppeld.

Bekijk hieronder nog meer evenementen die we met Oma’s Soep ondernemen.