Gezellige kookdagen

In elke ‘Oma’s Soep stad’ zit een studentenbestuur. Zij zijn verantwoordelijk voor de kookdagen die Oma’s Soep organiseert. De kookdagen worden georganiseerd in verschillende buurthuizen en dagbestedingen.

“Een Oma’s Soepdag begint wanneer student vrijwilligers met geredde groentes binnenkomen en deze op een grote tafel neerleggen.”

Ik wil helpen

Samen met ouderen

Samen met ouderen wordt bepaald wat voor soepje er gemaakt zal worden. Ouderen en vrijwilligers gaan gezellig samen snijden en maken een praatje met elkaar. Vaak wordt er een spelletje gedaan, terwijl de soep aan het gaarkoken is. De kookmiddag eindigt met een vrolijke Oma’s Soep lunch, waarbij de ouderen en jongeren kunnen genieten van hun eigen kookkunsten. De kookdagen brengen veel gezelligheid waar de ouderen veel plezier uithalen. Daarnaast vinden ze het contact met jongeren waardevol, leuk en bevorderen zowel de kookdagen als de soepen de gezondheid van de ouderen. Het zorgt voor zingeving en vooral veel plezier! Bekijk hieronder welke evenementen Oma’s Soep nog meer organiseert.