Meehelpen

Wil jij ook meehelpen met activiteiten van de Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid? Dat kan! Meld je aan als vrijwilliger! We zijn altijd op zoek naar enthousiastelingen die zich willen inzetten in de strijd tegen eenzaamheid!

                Meld je hier aan!

 

Maak eenzame ouderen in jouw buurt blij!

Wil jij een steentje bijdragen aan het leven van een oudere bij jou in de buurt? Jij kan het verschil maken. Word vrijwilliger bij Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid (‘Stichting Oma’s Soep’)!

Inmiddels zijn we in 12 steden actief en bezoeken we wekelijks meer dan duizend ouderen door heel Nederland. Het is ons doel om zoveel mogelijk ouderen blij te maken en daar kan jij ons bij helpen! Wekelijks organiseren we op dit moment door heel Nederland drie soorten activiteiten.

Aanmelden als vrijwilliger!

Meld je aan als vrijwilliger en help mee om zoveel mogelijk ouderen een glimlach te bezorgen!

 

Meld je hier aan!

Meld je hieronder gelijk aan voor de stad naar jouw keuze!

 

Neem contact op met de studentenbesturen

Ouderen aanmelden

Ken jij een oudere bij jou in de buurt die wel een steuntje kan gebruiken en die wel behoefte heeft aan wat gezelschap? Stuur ons dan een mailtje.

 

Neem contact op

Stichting Oma’s Soep lokaal opzetten

Ben jij een initiatiefnemer, kartrekker of geboren enthousiasteling? Dan zijn we op zoek naar jou! Stichting Oma’s Soep breidt continue uit in studentensteden en is altijd op zoek naar studenten die het leuk lijkt om een Stichting Oma’s Soep lokaal op te zetten. Van het samenstellen van een studentenbestuur tot het aansturen van de bestuursleden, het van de grond krijgen van een Stichting Oma’s Soep in jouw stad wordt jouw verantwoordelijkheid! Ondernemer-skills verder ontwikkelen, een gigantisch netwerk opbouwen en lokaal impact maken, klinkt jou dat als muziek in de oren? Neem dan contact op!

 

Neem contact op

Kookdagen 

De Kookdagen van Stichting Oma’s Soep staan altijd in het teken van gezelligheid en plezier. Het is een unieke combinatie om met jong en oud samen heerlijke soepen te maken. Tijdens de Kookdagen worden groentes gebruikt die anders weggegooid zouden worden. De Kookdagen worden op verschillende locaties georganiseerd en deelname duurt ongeveer 2-3 uur. Een middag vol bordspelletjes, sterke verhalen, nog meer grappen en natuurlijk heerlijke soep!

Soep-aan-Huis dagen 

Met de Soep-aan-Huis dagen bereiken we de ouderen die gezelschap het hardst nodig hebben. Via lokale huisartsen, fysio’s, de supermarkt bij jou om de hoek en nog vele andere supporters bereiken wij een grote groep kwetsbare ouderen. Wekelijks brengen wij bezoekjes en pakketjes vol met onze heerlijke soep, een motiverend kaartje en een verrassing aan huis bij ouderen bij jou in de buurt. Pak een moment om samen met jouw buur gezellig een kopje koffie te drinken, een wandeling te maken of samen iets te ondernemen. De Soep-aan-Huis-dag wordt wekelijks vanuit een vaste locatie georganiseerd en deelname duurt ongeveer 2-3 uur. Jouw glimlach, gezellige praatje of kort contact momentje kan een wereld van verschil maken voor onze ouderen

Oma’s Pen/Belvriend

Naast onze wekelijkse activiteiten door heel Nederland, brengen we vanaf nu ook jong en oud met elkaar in contact om Pen- of Belvriend te worden. Dit houdt in dat vrijwilligers en ouderen een-op-een aan elkaar gekoppeld worden waarbij er, zodra er een klik is, regelmatig contact wordt onderhouden. Dat betekent elkaar af en toe een kaartje of brief sturen, of gewoon een gezellig belletje plegen. Door deze kleine gebaren en het regelmatige contact ontstaat er een persoonlijke band, waardoor we eenzaamheid op nog grotere schaal en op een dieper niveau kunnen bestrijden.

Evenementen

Om heel Nederland te inspireren organiseren we met de Stichting ook een aantal keer per jaar grote evenementen. Van het Oma’s Gala tot het Oma’s Pop-up Speeddate- restaurant; vernieuwende evenementen op verschillende locaties. Kijk op onze pagina “evenementen” voor onze vorige evenementen en PR acties!

Iedereen is welkom bij Stichting Oma’s Soep en meedoen is zowel voor vrijwilligers als voor ouderen gratis.

Je bent welkom om wekelijks of tweewekelijks mee te doen. Meld je aan door links op deze pagina jouw stad te selecteren – hier vind je de actuele data, tijden en locaties van de activiteiten en evenementen.