Sinds september 2019 helpt Oma’s Soep landelijk eenzame ouderen en verkoopt het ook haar verse Oma’s Soep landelijk in de supermarkt. Om dit te vieren, heeft Oma’s Soep op 15 januari 2020 een fantastisch pr-activiteit georganiseerd; het Oma’s Soep Topchef evenement.

Bij 50PLUS vinden we Oma’s Soep een geweldig initiatief, dus ik maakte heel graag tijd vrij voor het jureren bij Oma’s Soep Topchef. De senioren genoten zichtbaar van deze hele dag, echt een hartverwarmend om te zien!

Henk Krol   //  Voorzitter van partij 50PLUS

Het Oma’s Soep Topchef evenement was een echte ouderwetse kookwedstrijd. Acht BN’ers waren aanwezig (o.a. Jurgen Raymann, Bibi Breijman, Edo Brunner, Inge de Bruijn, Fiona Hering, , Gerson Main, Rene Watzema, Robin Martens en Sergio Vyent) om samen met een oma of opa een team te vormen om de beste en lekkerste ‘Oma’s Soep’ te maken. De soepen werden na de wedstrijd geproefd en beoordeeld door een echte vakjury bestaande uit Henk Krol, Sandra Ysbrandy en Rob Geus. De kookwedstrijd was een waar spektakelstuk met veel toeschouwers en landelijke pers. Maar uiteraard draaide het Oma’s Soep Topchef evenement vooral om de ouderen en vrijwilligers die even extra in het zonnetje konden worden gezet op deze dag. Zij hebben een fantastische dag gehad en konden onder het genot van een soepje en drankje de Topchef wedstrijd op de voet volgen en even gezellig bijpraten. Het evenement werd georganiseerd in de geest van Oma’s Soep, namelijk lol maken samen met ouderen door samen te koken om hen uit hun isolement te trekken. Oma’s Soep blijft hierbij positief en wil het probleem van eenzaamheid zo veel mogelijk luchtig en met humor doen verdwijnen.

Topchef in 't nieuws