De organisatie
De landelijk opererende stichting van Oma’s Soep faciliteert alle activiteiten met de ouderen en stuurt de verschillende ‘Oma’s Soep steden’ aan. Iedere ‘Oma’s Soep stad’ wordt geleid door een jaarlijks wisselend studentenbestuur die daar de leiding heeft over de lokale Oma’s Soep Stichting.

De organisatie Oma’s Soep bestaat uit een BV en een Stichting. Op deze pagina vind je hierover meer informatie en wordt uitgelegd hoe de BV en Stichting gezamenlijk opereren. Oma’s Soep is een transparante organisatie en laat via deze informatie zien dat doneren of kopen van een Oma’s Soep bijdraagt aan het blij maken van eenzame ouderen.
Informatie
Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid
Het doel van de Stichting is het bevorderen van maatschappelijke participatie van ouderen en het bevorderen van sociale cohesie in de buurten en wijken. De rechtsvorm sociale onderneming bestaat (nog) niet in Nederland. Vandaar dat Oma’s Soep bestaat uit een Stichting en een BV.
De kookdagen worden volledig gefinancierd door de Stichting. Deelname aan de kookdagen willen we zowel voor jong als oud gratis houden. Om dit te bekostigen ontvangen we nu nog steun van meerdere fondsen. Wij streven ernaar dat de Stichting binnen enkele jaren volledig op eigen benen kan staan. Met name door de steun van Oma’s Soep B.V., die statutair 50% van de winst afstaat aan de Stichting.
Bestuur
- Martijn Canters
- Lara de Koning
- Max Kranendijk
- Scipio de Mol van Otterloo
- Oscar Raaijmaakers
Oma’s Soep B.V.
De BV is een sociale onderneming gericht op het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen. De Stichting Oma’s Soep tegen Eenzaamheid organiseert activiteiten om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Oma’s Soep BV vervaardigt, transporteert en verkoopt soep aan retail, bedrijven, horeca, cateraars en events om o.a. deze activiteiten van de Stichting Oma’s Soep te financieren. Wanneer de BV winstgevend wordt, zal minimaal 50% van deze winst worden gebruikt om Stichting Oma’s Soep te financieren en de sociale impact te vergroten.
Bestuur
– Max Kranendijk – FTE (uitvoerend bestuurder)
– Martijn Canters – FTE (uitvoerend bestuurder)
Beloningsbeleid
Bestuurders van de Stichting ontvangen voor hun bestuurstaken als zodanig geen bezoldiging. Vrijwilligers krijgen daarnaast hun onkosten vergoed.
De bestuurders van de B.V. zijn in loondienst bij de B.V., en worden in die hoedanigheid ook betaald. De hoogte van de salarissen van de bestuurders zijn redelijk en zijn in lijn met de Wet Normering Topinkomens (ver onder de Balkenende norm), en staan in verhouding met het verrichte werk en in redelijke verhouding met het salaris van de werknemers van de B.V. Dit omdat het bestuur van de B.V. vindt dat de werknemers recht hebben op een degelijk salaris.